WERKSTUKKEN

Wil je een werkstuk maken over Zeeland Refinery? Dan helpen we je hier op weg met informatie!

Een raffinaderij is een grote fabriek waar ze uit aardolie allerlei producten maken. Aardolie is de grondstof en bijna alles uit de olie wordt gebruikt. Aardolie is dus een prima grondstof, je kunt er allerlei nuttige producten uit maken.

De bekendste producten die uit een raffinaderij komen zijn diesel en benzine. Maar ook de vliegtuigbrandstof kerosine komt uit onze fabriek.

Wij maken deze stoffen door aardolie te destilleren. Dat is een moeilijk woord voor koken. Bij verschillende temperaturen komen verschillende producten uit aardolie vrij. Zo ontstaat benzine als je aardolie verwarmt tot een temperatuur van zo'n 150 graden celsius. Voor diesel moet je aardolie verder verwarmen tot 350 graden celsius. Zo heeft ieder aardolieproduct zijn eigen destilleer-temperatuur.

Onder deze link kun je onder andere een filmpje zien over raffinage en destilleren, over de herkomst van de olie, de kwaliteit van benzine en diesel en tal van andere interessante informatie over olie, olieproducten en alternatieve energiebronnen.

Interessante links

Hier vind je informatie over de marketingorganisatie van Total in Nederland, Total Nederland N.V.

Hier kun je informatie vinden over Lukoil in België en over oliemaatschappij Lukoil wereldwijd.

De website planete-energies is een educatieve Engelstalige website van de Total Groep en is speciaal bedoeld voor jongeren van 10 tot 18 jaar en hun leraren. In deze interactieve encyclopedie vind je alles wat met energie te maken heeft.

Veel statistische en achtergrondinformatie vind je ook op de website van de VNPI, onze branchevereniging in Nederland.

 

Zeeland Refinery