Informatie landeigenaren

Landeigenaren: de ogen en oren van de raffinaderij

In totaal loopt er door Nederland 186 kilometer pijpleiding van Zeeland Refinery. Daarbij worden waterwegen en tunnels doorkruist, maar ook land van diverse eigenaren zoals overheden, landschapsbeheerders, ondernemers en particulieren. De raffinaderij heeft regelmatig contact met deze landeigenaren. Zij worden altijd geïnformeerd over onderhoud en graafwerkzaamheden. Daarnaast is er contact met eigenaren op het moment dat er oogstschade ontstaat. Graafwerkzaamheden of lekkages kunnen van invloed zijn op de kwaliteit van het gewas.

Wij vragen aan de landeigenaren om mee te kijken en te denken. Zij zijn als het ware 'de ogen en oren' van het bedrijf. Indien zij ongewone dingen signaleren, wordt hen gevraagd contact op te nemen. Wat zijn ongewone dingen? Bijvoorbeeld onaangekondigde graafwerkzaamheden in de pijpleidingenstrook, want alle kabel- en leidingbeheerders informeren de landeigenaren over geplande werkzaamheden. Ook bij grondverzakkingen in de buurt van de pijpleiding, verkleuringen in het veld of slootwater of wanneer men olie ziet of ruikt, vragen wij om meteen contact op te nemen.

Signaleert u iets ongewoons? Bel dat met het calamiteitentelefoonnnummer: 0113-619555. Eén van de medewerkers komt dan direct ter plaatse om de situatie te onderzoeken.

 

Zeeland Refinery