Voorwaarden graafwerkzaamheden

Algemene VELIN voorwaarden

De Vereniging van Leidingeigenaren in Nederland (VELIN) behartigt de collectieve belangen van haar leden. De raffinaderij is lid van deze vereniging. Speciaal voor haar leden heeft Velin de Algemene VELIN Voorwaarden voor het voorbereiden en verrichten van grondroer- en overige activiteiten nabij leidingen en/of kabels. Want de vele duizenden kilometers leidingen en kabels liggen veilig in de Nederlandse bodem en dat willen we graag zo houden.

Daarom is het belangrijk dat iedereen weet onder welke condities werkzaamheden nabij de leidingen, kabels en/of toebehoren van de Velin-leden zijn toegestaan. Want de meeste leidingbeschadigingen worden veroorzaakt door graafschade. Deze voorschriften zijn naast de CROW-Richtlijn Zorgvuldig Graafproces, WION, AmvB buisleidingen en het besluit externe veiligheid buisleidingen met gevaarlijke inhoud, bedoeld om duidelijk en eenduidig aan te geven onder welke condities werkzaamheden nabij de leidingen, kabels en/of toebehoren van de Velin-leden zijn toegestaan.

Wanneer er niet aan de gestelde randvoorwaarden kan worden voldaan, moet vooraf in overleg met de betrokken leidingbeheerder naar een aanvaardbare oplossing worden gezocht. Let wel dat bij een afwijking altijd de toestemming van de netbeheerder vereist is.

De algemene voorwaarden vindt u door hier te klikken

http://www.velin.nl/images/stories/Bestanden/Algemene_VELIN_voorwaarden_voor_grondroer-_en_overige_activiteiten.pdf

 

Zeeland Refinery