Beheer

Het beheer van de pijpleidingen is in handen van Total Opslag en Pijpleiding Nederland (TOPN), het pijpleidingenbedrijf van Zeeland Refinery N.V. in Vlissingen. TOPN houdt zich bezig met het plegen van inspecties, het uitvoeren van onderhoud, het contact met landeigenaren, pachters en beheerders en het implementeren van nieuwe wetgeving rondom het beheer van de pijpleidingen.

De raffinaderij voldoet aan alle strenge procedures en restricties van de overheid waar ze zich als leidingbeheerder aan moet houden. Zo voeren wij iedere maand standaard onderhoud uit en waar nodig wordt extra onderhoud gepleegd. Tijdens het maandelijks onderhoud worden de wanden van de pijpleiding gereinigd met de zogenaamde 'clean pig'. Deze reinigingsborstel drijft mee op de productstroom. De doorstroming van het product blijft dankzij deze grote schoonmaak gewaarborgd en het voorkomt aantasting van de wand.

Ook de buitenwand wordt tegen invloeden van buiten beschermd. Een magnetische lijn rond de buitenkant van de pijpleiding garandeert de corrosiebeheersing. In vaktaal heet dat kathodische bescherming.

 

Zeeland Refinery