VEILIGHEID VOOROP

Bij Zeeland Refinery wordt heel veilig gewerkt. Dat moet ook wel als je brandstof maakt, want je wilt niet dat de fabriek in brand vliegt. Dus is er een goeie bedrijfsbrandweer en krijgen de mensen op de fabriek een training in het blussen van brand. De bedrijfskleding, zoals overalls, is van brandvertragende stof. Wel zo veilig!

Een brand blussen doe je liever niet. Liever voorkom je dat er brand ontstaat. Dus wordt er niet gerookt (ook nog veel gezonder!) en alleen gewerkt met goedgekeurd gereedschap dat geen vonken maakt.

Naast brandveiligheid is er ook aandacht voor 'gewone' veiligheid. Als je voor je werk ergens op moet klimmen, dan moet dat veilig. Je draagt dan klimbeveiliging: als je valt, zorgt een tuigje en een veiligheidslijn ervoor dat je niet op de grond valt. En natuurlijk wordt er alleen gewerkt met goede ladders en steigers op met hekken en linten afgezette werkplekken. Stel je voor dat iemand onder je door loopt en je laat een hamer vallen….

Voor dat soort incidenten, die eigenlijk niet mogen gebeuren, gelden er nog meer veiligheidsregels. Je draagt op het terrein een helm, een veiligheidsbril (je wil geen olieproducten of chemicaliën in je ogen krijgen!) en veiligheidsschoenen met stalen neuzen. Dus gaat er onverhoopt toch iets fout, dan ben je zelf in ieder geval goed beschermd.

Tenslotte kan er natuurlijk altijd iets gebeuren dat je niet in de hand hebt. Daarom wordt er regelmatig op de raffinaderij geoefend om ongelukken te voorkomen en gebouwen en terreinen te ontruimen.

Kijk ook op Veiligheid voorop bij de rubriek De Raffinaderij.

 

 

Zeeland Refinery