Nieuws


Park Molenwater in Middelburg weer tien witte berken rijker tijdens feestelijke ceremonie

Mede dankzij de donaties van LUKOIL krijgt het nieuwe Park Molenwater steeds meer gestalte.

Lees verder


LUKOIL en Zeeland Refinery vieren 10 jaar succesvolle samenwerking

Vrijdag 6 december een bijzondere dag voor aandeelhouder LUKOIL en Zeeland Refinery.

Lees verder


Aanbevelingen voor pijpleidinginfrastructuur in North Sea Port om klimaatambities waar te maken

Grote hoeveelheden groene waterstof, duurzame elektriciteit en het vervangen of nieuw aanleggen van een flink aantal pijpleidingen in North Sea Port zijn de voornaamste aanbevelingen die het CUST- project (Clean Underground Sustainable Transport) hebben opgeleverd.

Lees verder


Hydrocracker uitgebreid met derde reactor

Zeeland Refinery breidt de hydrocracker, een van de belangrijkste eenheden van de olieraffinaderij, uit met een extra reactor. Donderdag 18 juli arriveerde de dertig meter hoge reactor per schip in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. De reactor werd in de nacht van vrijdag op zaterdag met bijzonder transport naar het raffinaderijterrein vervoerd.

Lees verder


Meiden in de techniek? Zeeland Refinery opent deuren van haar fabriek

Lees verder


Uitreiking eerste AED-certificaten aan vrijwilligers SV Nieuwdorp

Op vrijdag 29 maart 2019 was er een feestelijke bijeenkomst bij SV Nieuwdorp: maar liefst 34 personen die de cursus AED, oftewel Automatische Externe Defibrillator, met goed gevolg hebben afgerond, kregen hun diploma uitgereikt.

Lees verder


Fraudeleuze website totalstoragepipeline.nl niet van Zeeland Refinery

Vorig jaar bereikten ons berichten van relaties die verwezen naar een website totalstoragepipeline.nl die gebruikt maakt van o.a. adresgegevens van Zeeland Refinery en de naam Total misbruikt. Deze website was een tijd niet meer te bereiken maar is sinds kort terug in de lucht.

Lees verder


Euterpe winnaar Zeeland Refinery Cultuurprijs 2018

Lees verder


Zeeland Solar officieel aan raffinaderij gekoppeld tijdens feestelijke ceremonie

Lees verder


Open dagen 2018: twee geslaagde én zonnige dagen

Lees verder


Zeeland Refinery Cultuurprijs 2018: draag uw kandidaat voor 15 september voor

Wie verdient volgens u de Zeeland Refinery Cultuurprijs 2018? Met deze prijs wordt een inwoner of organisatie die een positieve invloed heeft op het culturele leven in Borsele in het zonnetje gezet. Dit jaar speelt u een belangrijke rol bij de keuze voor de prijswinnaar.

Lees verder


Persbericht: nieuwe directeur van Zeeland Refinery is oude bekende van raffinaderij

Op donderdag 12 juli neemt Tanneguy Descazeaud afscheid als algemeen directeur van Zeeland Refinery. Hij wordt opgevolgd door Nathalie de Muynck, die al eerder de leiding voerde over het bedrijf.

Lees verder


Bouwwerkzaamheden derde reactor hydrocracker van start

Olieraffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost breidt de hydrocracker, een van de belangrijkste eenheden van de raffinaderij, uit met een extra reactor. Op donderdag 21 juni gaf Gerben Dijksterhuis, burgemeester van Borsele, tijdens een feestelijke ceremonie het officiële startschot voor de bouwwerkzaamheden.

Lees verder


ZR eerste raffinaderij met aanwijzing Nederlandse Keuringsdienst voor Gebruikers

Op 19 april 2018 is er een publicatie uitgegeven door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betreffende het aanwijzen van de Inspection sectie van Zeeland Refinery als Nederlandse Keuringsdienst voor Gebruikers.

Lees verder


Zeeland Refinery erkend leerbedrijf Beveiliging MBO Niveau 2

Zeeland Refinery hecht niet alleen grote waarde aan veiligheid, maar ook aan vakbekwaamheid en samenwerking en is daarom sinds lange tijd erkend leerbedrijf. Naast leer/werktrajecten voor studenten van o.a. Metaal- en Elektro-opleidingen, kunnen sinds kort ook studenten Beveiliger Niveau 2 van Scalda terecht bij Zeeland Refinery voor een stageplaats. In september zal het eerste leer-werktraject van start gaan.

Lees verder


Zeeland Solar een volgende stap naar duurzaamheid

Het kwik wijst 27 graden aan. De zon brandt op de schedel. Op de zonneweide van Zeeland Solar, zoals het park officieel heet, monteren installateurs zonnepanelen. Het is deze dag dorstig werk. Jammer dat de stekker er nog niet in zit, want op zo'n zonovergoten dag kunnen de in totaal 28.440 geplande zonnepanelen 12,5 megawattuur leveren. Genoeg om de helft van het aantal huishoudens in de gemeente Borsele (4300) van groene stroom te voorzien. Over een dikke maand is Zeeland Solar gereed en kan er wel energie worden geoogst. Zeeland Refinery kan dan 23 procent van zijn energiebehoefte uit het zonnepark 'tappen'. De zonneweide moet 25 jaar meegaan.

Lees verder


Wereld Veiligheidsdag

Op zaterdag 28 april was het officieel Wereld Veiligheidsdag. Deze dag is in het leven geroepen door ILO (International Labour Organisation) om wereldwijd persoonlijke veiligheid en gezondheid te promoten. Het doel van deze dag is aandacht te vragen voor veiligheid en gezondheid en een cultuur te ontwikkelen om het aantal ongevallen te verminderen.

Lees verder


Volg de ontwikkeling van Zeeland Solar

De ontwikkeling van Zeeland Solar, één van de grootste industriële zonneparken van Nederland, gaat razend snel. Het zonnepark is ca. 11 hectare (22 voetbalvelden) groot en op dit moment worden de 28.500 zonnepanelen geplaatst.

Lees verder


ZR Hackathon editie 2018 groot succes

Vrijdagochtend vroeg in de Lasloods in Vlissingen... Op elke tafel staat wel een leeg blikje energiedrank, of een stapel lege koffiebekers. Een jongen gaapt achter zijn laptop. Anderen hangen buiten in de zitkussens of zetten de puntjes op de i van de oplossing die zij de afgelopen 24 uur hebben bedacht tijdens de ZR Hackathon. Zo’n 180 studenten van de HZ en Scalda doen mee aan de ZR Hackathon: in 24 uur bedenken ze oplossingen voor ‘challenges’: praktijkopdrachten van raffinaderij Zeeland Refinery in Vlissingen-Oost. En dat betekent dus een hele nacht doorhalen.

Lees verder


Column: Een Wajonger bij een olieraffinaderij, kan dat eigenlijk wel?

In de loop van 2014 hebben wij bij Zeeland Refinery, een middelgrote olieraffinaderij in Zeeland, onderzocht of het inzetten van Wajongers binnen de raffinaderij mogelijk zou zijn. Het onderzoek volgde op afspraken die wij hadden gemaakt met de vakbonden over het inzetten van deze doelgroep. Wij hebben daarbij gelijk tegen de vakbonden gezegd dat we de inzet van Wajongers in de raffinaderij zelf wilden onderzoeken. Wij willen namelijk onze eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en niet Wajongers via dienstverleners inhuren.

Lees verder


ZR Hackathon krijgt een vervolg

Na het grote succes van de ZR Hackathon 2017, organiseert Zeeland Refinery samen met de HZ University of Applied Sciences ook in 2018 een Hackathon. Lees hieronder het interview met de winnaars van de ZR Hackathon 2017, die nu beide stage lopen bij Zeeland Refinery.

Lees verder


Zeeland Refinery start bouw zonnepark Zeeland Solar

Zeeland Refinery start in januari 2018 met de ontwikkeling van één van de grootste industriële zonneparken van Nederland. Het zonnepark, genaamd Zeeland Solar, zal een oppervlakte bestrijken van meer dan 11 hectare (22 voetbalvelden) en ca. 28.500 zonnepanelen tellen. Medio 2018 zal Zeeland Solar in gebruik worden genomen.

Lees verder


Good Housekeeping Day bij Zeeland Refinery

Donderdag 14 december staat in het teken van de jaarlijkse Good Housekeeping Day. De Good Housekeeping Day is een jaarlijks initiatief van Zeeland Refinery om het raffinaderijterrein en de directe omgeving nog schoner te maken. Hierbij slaan de medewerkers de handen ineen om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en een nog schonere werkplek. Ook de Luxemburgweg in Nieuwdorp wordt onder handen genomen en zal ook door een groep medewerkers van Zeeland Refinery schoongemaakt worden.

Lees verder


Zeeland Refinery partner Week van de Integriteit

Zeeland Refinery is partner van de nationale Week van de Integriteit. De Week van de Integriteit is een jaarlijks initiatief om bewustwording te bevorderen.

Lees verder


Zeeland Refinery Hackathon met ICT-studenten Hogeschool Zeeland

Op 23 en 24 februari werd de eerste Hackathon, een samenvoeging van hacken en marathon, in Zeeland gehouden. Dit evenement werd door Zeeland Refinery georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Zeeland.

Lees verder


Zeeland Refinery breidt uit met extra reactor kraakinstallatie

Zeeland Refinery zal in 2020 de hydrocracker, de hoofdeenheid van de raffinaderij, uitbreiden. Een beslissing voor deze belangrijke investering is door de aandeelhouders van de raffinaderij, oliemaatschappijen Total en Lukoil, genomen.

Lees verder


Restwarmtekoppeling met buurbedrijven officieel in bedrijf genomen

In de haven van Vlissingen werken een aantal bedrijven samen om restwarmte opnieuw te benutten. De restwarmtekoppeling levert een flinke bijdrage aan een duurzame Zeeuwse zeehaven door besparingen op het energieverbruik en vermindering van CO2 uitstoot. Op 21 oktober 2016 werd Sloewarmte B.V. officieel in bedrijf genomen door Ben de Reu, gedeputeerde van de provincie Zeeland.

Lees verder


Onderhoudswerkzaamheden en Open dag

Zeeland Refinery neemt vanaf donderdag 22 september aanstaande enkele fabrieksinstallaties uit bedrijf voor het vervangen van katalysatormateriaal en uitvoeren van projecten op het gebied van veiligheid, energiebesparing en verbetering van het proces. De werkzaamheden zullen, inclusief het uit bedrijf nemen en opstarten, 3 weken in beslag nemen.

Lees verder


Persbericht: Karla Peijs nieuw lid Raad van Commissarissen

Karla Peijs, voormalig Commissaris van de Koning in Zeeland, is sinds kort lid van de Raad van Commissarissen van olieraffinaderij Zeeland Refinery. Eind 2016, zal zij het voorzitterschap op zich nemen. Zij volgt Jan te Veldhuis - voormalig lid Tweede Kamer - op, die deze functie 21 jaar met professionaliteit en grote inzet heeft bekleed.

Lees verder


Zeeland Refinery ontvangt kinderkunstwerk als dank voor bijdrage

Op dinsdag 12 april ontving Zeeland Refinery op het Abdijplein in Middelburg een kunstwerk, gemaakt door de kinderen van basisschool de Zandplaat uit Ovezande. De raffinaderij kreeg dit kunstwerk als dank voor de bijdrage in het busvervoer naar het Zeeuws Museum voor alle leerlingen van de school.

Lees verder


1000 dagen ongevalvrij

Op 2 maart werkte onze raffinaderij 1000 dagen onafgebroken ongevalvrij. Dat betekent gedurende 1000 dagen geen ongeval met verzuim, medische behandeling of aangepast werk. Een prestatie waarmee we alle medewerkers van Zeeland Refinery en de medewerkers van de onderhoudsaannemers hartelijk feliciteren. Zonder hun inspanningen was het bereiken van deze mijlpaal niet mogelijk geweest.

Lees verder


Total Safety Award

Zeeland Refinery ontving op 21 januari 2016 een veiligheidsprijs van moederbedrijf Total.

Lees verder


Zeeland Refinery krijgt Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek 2015

Tijdens een event van Zeeland Connect, Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat, kreeg onze raffinaderij op 7 oktober 2015 de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek 2015 uitgereikt. Zeeland Refinery krijgt de prjis van de Provincie Zeeland en Zeeland Connect voor haar initiatief tot en bijdrage aan de ontwikkeling van een online meldsysteem voor tankschepen. Zeeland Connect is een logistiek samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid en onderwijs en heeft als doel de logistiek in Zeeland te versterken. Gedeputeerde van de Provincie Zeeland, Carla Schonknecht, reikte de prijs uit.

Lees verder


Good Housekeeping day

22 September staat bij Zeeland Refinery​ in het teken van de jaarlijkse Good Housekeeping Day. Alle medewerkers helpen die dag mee om het terrein van Zeeland Refinery, binnen de poort, maar ook daar buiten, te voorzien van een extra opruimbeurt. Het motto van Zeeland Refinery is dan ook: NIET OPGERUIMD? / NIET VEILIG!

Lees verder


Film by the Sea jongerenprogramma gesponsord

Zeeland Refinery is subsponsor van het jongerenprogramma van het filmfestival Film by the Sea dat zal plaatsvinden van 11 - 20 september 2015. Met het jongerenprogramma wil Film by the Sea zoveel mogelijk jongeren bereiken.

Lees verder


Tanneguy Descazeaud nieuwe algemeen directeur

Op 10 juli 2015 nam algemeen directeur, mevrouw Nathalie De Muynck, afscheid van Zeeland Refinery om een functie te gaan vervullen in de Marketing divisie van Total. Haar opvolger is de heer Tanneguy Descazeaud. De heer Descazeaud is evenals mevrouw De Muynck afkomstig van Total, één van de twee moederbedrijven van Zeeland Refinery. Hij werkt 18 jaar bij de raffinagedivisie van Total en in deze periode heeft hij van 1998 tot 2007 al verschillende functies bij Zeeland Refinery vervuld. In zijn voorgaande functie was hij algemeen directeur van de raffinaderij in Martinique. Hij is blij weer terug te zijn in Zeeland en zegt hierover: "Ik heb altijd met heel veel plezier bij Zeeland Refinery gewerkt en zie ernaar uit om samen met mijn vroegere collega's verder te bouwen aan de toekomst van de raffinaderij."

Lees verder


Zeeland Refinery neemt Hydrocracker 2 weken uit bedrijf

Zeeland Refinery neemt vanaf donderdag 9 april aanstaande de Hydrocracker voor twee weken uit bedrijf om katalysatormateriaal te vervangen. Dit moet gemiddeld eenmaal per anderhalf jaar gebeuren omdat het materiaal dan uitgewerkt is. Naast de vervanging van de katalysator zullen ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden aan onder andere compressoren, leidingwerk en warmtewisselaars. Ook wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele installaties te reinigen en te inspecteren.

Lees verder


Succesvol eerste jaar voor het Smart Delta Recources Platform

Platform voor versterking concurrentiekracht Zeeuwse industrie levert ruim 20 projecten op voor samenwerking en synergie bij grondstoffen en energiegebruik Een 20-tal kansrijke projecten die bijdragen aan duurzame groei van de Zeeuwse industrie. Dat is de oogst van het eerste jaar Smart Delta Resources Platform. De SDR bedrijven hebben gekeken naar concrete efficiencyslagen waar het gaat om grondstoffen en energiegebruik. Deze efficiency blijkt vooral te realiseren in samenwerking met andere partijen; door processtromen op elkaar aan te laten sluiten en door energie en reststromen uit te wisselen. Wat voor het ene proces afval is kan in het andere proces weer een grondstof blijken. Door deze samenwerking het komende jaar verder te effectueren versterkt de industrie in de DELTA regio haar internationale concurrentiepositie en wordt de DELTA regio voor andere bedrijven nog aantrekkelijker om zich te vestigen.

Lees verder


Zeeland Refinery genomineerd voor de Portbase Community Award

Iedereen kan vanaf nu stemmen op Zeeland Refinery. Hoe meer stemmen, hoe meer kans! Help ons mee de award te winnen en stem op Zeeland Refinery door op de link te klikken, en uw stem uit te brengen! http://award.portbase.com/genomineerden/

Lees verder


Zeeland Refinery 2e bij publieksprijs Zwarte Lamp van de Zeeuwse Milieu Federatie

Ter ere van het tienjarig jubileum van de Nacht van de Nacht reikte de Zeeuwse Milieu Federatie dit jaar de Zwarte Lamp uit voor de beste bijdrage aan een donkere nacht in Zeeland. De eerste prijs ging naar camping de Zonnehoeve uit Zonnemaire. Van de publieksjury kreeg Zeeland Refinery de tweede prijs voor het gebruik van LED-verlichting in de fabriek.

Lees verder


Restwarmte Zeeland Refinery voor Martens en COVRA

Maandag 29 september is in de haven van Vlissingen een officiele start gemaakt met de aanleg van de infrastructuur voor de restwarmtekoppeling van Sloewarmte BV. De restwarmtekoppeling tussen Zeeland Refinery, Martens Cleaning en COVRA levert een flinke bijdrage aan een duurzame Zeeuwse zeehaven door besparingen op het energieverbruik en vermindering van CO2 uitstoot.

Lees verder


Minister Kamp opent vernieuwde Hydrocracker van Zeeland Refinery

Met een druk op de knop stelden Minister Kamp van Economische Zaken en algemeen directeur Nathalie de Muynck de vernieuwde Hydrocracker van Zeeland Refinery op 1 september officieel in bedrijf. Van deze belangrijke fabriekseenheid werd in de afgelopen maanden de capaciteit verhoogd en de flexibiliteit verbeterd. De projectwerkzaamheden werden in de onderhoudsstop van afgelopen mei en juni afgerond.

Lees verder


Duurzame restwarmte voor buurbedrijven

Restwarmte van Zeeland Refinery zal binnenkort gebruikt worden door buurbedrijven Martens Havenontvangst Vlissingen en Covra. Warm water van 130 graden zal vanaf de raffinaderij door middel van pijpleidingen naar Martens en Covra worden getransporteerd. Martens gebruikt de warmte om ingezamelde afgewerkte olie (sludge) te verwerken tot schone bruikbare stookolie. Covra gebruikt het voor klimaatbeheersing in de opslagplaatsen voor nucleair afval. Het uiteindelijk tot 70 graden afgekoelde water wordt hergebruikt.

Lees verder


Opstart fabrieken na groot onderhoud

De werkzaamheden voor het groot onderhoud bij Zeeland Refinery zijn bijna afgerond en de voorbereidingen worden getroffen om de fabrieken weer op te gaan starten. De eerste fabrieken zullen in de loop van de week van 16 juni in bedrijf worden genomen. De inbedrijfname van de fabrieken zal enige dagen in beslag nemen, omdat niet alle fabrieken tegelijkertijd opgestart worden.

Lees verder


Groot onderhoud Zeeland Refinery

Zeeland Refinery legt vanaf 5 mei de raffinaderij 6 weken stil voor groot onderhoud van de fabrieksinstallaties. Tegelijkertijd worden er ook een aantal belangrijke projecten voor de toekomst van de raffinaderij gerealiseerd. Het wordt voor de raffinaderij de grootste onderhoudsstop ooit. De laatste vond 5 jaar geleden plaats en de volgende is over 6 jaar. Dat betekent dat er veel werk verricht moet worden om alle fabrieksinstallaties voor te bereiden op de volgende productieperiode.

Lees verder


Versterken concurrentiekracht Zeeuwse industrie

Industrie en overheid in zuidwestelijke deltaregio bundelen krachten voor een concurrerende energie- en grondstoffenpositie. Twaalf energie- en grondstofintensieve bedrijven in de zuidwestelijke deltaregio - Arcelor Mittal Gent, Arkema Vlissingen, Cargill, Delta, Dow Benelux, ICL-IP Terneuzen, Lamb Weston-Meijer, Sabic Bergen op Zoom, Suiker Unie, Yara Sluiskil, Zeeland Refinery en Zeeland Seaports, hebben het Smart Delta Resources platform opgericht (hierna SDR platform).

Lees verder


Nieuwsbrief alarmtest en uitbedrijfname Hydrocracker

Zeeland Refinery bouwt een nieuw schakelstation voor de hoogspanningsvoorziening van de raffinaderij. Op woensdag 4 september tussen 17.00 -18.00 uur zal het alarmsysteem van dit gebouw meerdere keren worden getest. Vanaf 12 september zal de Hydrocracker eenheid van Zeeland Refinery worden stilgelegd. Een deel van het katalysatormateriaal wordt vervangen en ook worden er verschillende onderhoudswerkzaamheden en inspecties uitgevoerd. In dit bericht kunt u de nieuwsbrief downloaden met meer informatie over dit project en het fakkelen tijdens uitbedrijfname en opstart. Klik hier om de nieuwsbrief te openen.

Lees verder


Zeeland Refinery subsponsor Film by the Sea

Zeeland Refinery is subsponsor van het jongerenprogramma van het filmfestival Film by the Sea dat zal plaatsvinden van 13 t/m 22 september 2013. Met het jongerenprogramma wil Film by the Sea via de Zeeuwse scholen zoveel mogelijk jongeren bereiken.

Lees verder


Gelukkige prijswinnaars fotowedstrijd Only 1 Life

Op donderdag 11 juli 2013 vond de prijsuitreiking van de Only 1 Life fotowedstrijd plaats in Grand Cafe Brooklyn te Middelburg.

Lees verder


Kandidaten gezocht voor Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele 2013

Om het culturele klimaat in Borsele te stimuleren heeft de gemeente Borsele in samenwerking met Zeeland Refinery de Zeeland Refinery cultuurprijs Borsele ingesteld. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of organisatie die een waardevolle bijdrage levert aan het culturele klimaat in de gemeente Borsele.

Lees verder


Fotowedstrijd Only 1 Life

Only 1 life is een fotowedstrijd georganiseerd door Zeeland Refinery voor (Zeeuwse) studenten. Je leeft maar 1 keer, dus maak er het beste van, is het motto van de wedstrijd. Zeeland Refinery is benieuwd naar de fun in het leven van studenten. Ze kunnen de leukste, grappigste of gezelligste foto uploaden op www.only1life.nl en maken hiermee kans op een Ipad, Beats by Dre of de ingezonden foto op canvas! De foto met de meeste likes op onze Facebookpagina maakt ook nog eens kans op een Podiumkaart met een totale waarde van 200 euro!

Lees verder


Julio Melio wint Zeeland Refinery Cultuurprijs van de gemeente Borsele

Julio Melio uit Heinkenszand is de winnaar van de Zeeland Refinery Cultuurprijs van de gemeente Borsele 2012. Op woensdagavond 16 januari reikte Wethouder Conny Miermans de prijs, bestaande uit een geldprijs van 1.500 euro en een blijvend aandenken, uit in Jeugdsoos de Klomp te Ovezande.

Lees verder


Baarland wint hoofdprijs met beste plan voor Duurzaam Diekendamme

Baarland is winnaar geworden van de hoofdprijs van 50.000 euro (beschikbaar gesteld door Zeeland Refinery) voor het beste plan om het dorp duurzaam en klimaatneutraal te maken. De jury heeft dit op 12-12-2012 bekend gemaakt op een druk bezochte en feestelijke bijeenkomt in de Buffer in Hoedekenskerke. Daarbij presenteerden de drie genomineerde dorpsteams hun toekomstplannen aan het publiek.

Lees verder


Baarland, Nisse en Ovezande genomineerd voor Duurzaam Diekendamme

Drie dorpsteams uit de gemeente Borsele hebben een nominatie in de wacht gesleept voor de hoofdprijs van 50.000 euro in het project Duurzaam Diekendamme. Op 12 december 2012 zal de jury tijdens de finale bekend maken wie de uiteindelijke winnaar wordt. De drie teams krijgen dan nog een kans om hun plan en projectvoorstellen aan de jury, dorpsgenoten en genodigden te presenteren. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Stichting Zeeland Refinery.

Lees verder


Calamiteiten oefening 24 oktober 2012

Op woensdag 24 oktober wordt op het terrein van Zeeland Refinery een jaarlijkse calamiteiten oefening gehouden. De oefening start om 19.15 uur. Als onderdeel van deze oefening zal het raffinaderij alarm afgaan en is het mogelijk dat hulpverleningsvoertuigen naar de raffinaderij komen. De oefening zal rond 20.45 ten einde zijn.

Lees verder


Nieuwsbrief - Hydrocracker langer uit bedrijf

Op 6 september werd de Hydrocracker eenheid van Zeeland Refinery uit bedrijf genomen voor de vervanging van katalysatormateriaal. De werkzaamheden, die ruim twee weken in beslag zouden nemen, hebben vertraging opgelopen. Opstart begin oktober verwacht In totaal moet er ruim 500 m3 katalysatormateriaal worden vervangen. Het verwijderen van het oude katalysatormateriaal loopt niet zoals voorzien, waardoor inmiddels duidelijk is dat de werkzaamheden later klaar zullen zijn dan gepland.

Lees verder


Stankoverlast in het dorp Borssele

Maandagavond, 24 september 2012, ontstond er stankoverlast in het dorp Borssele door het beladen van een tanker aan de zeesteiger van Zeeland Refinery. De zeesteiger ligt ter hoogte van het dorp Borssele in de Westerschelde. De stankoverlast werd opgemerkt naar aanleiding van klachten van de inwoners van het dorp Borssele.

Lees verder


Stankoverlast Zeeland Refinery voorbij

In de nacht van 6 op 7 september is bij een van de olie opslagtanks van Zeeland Refinery een hoeveelheid ruwe olie op het drijvende dak terecht gekomen. Als gevolg van dezelfde oorzaak is vrijdag 7 september rond 14:00 uur op het drijvende dak van een andere olietank ook een hoeveelheid olie terechtgekomen. De hoeveelheid olie was hier minder dan bij de eerste tank.

Lees verder


Persbericht Update 8 september, 12.30 uur

UPDATE: STANKOVERLAST IN OMGEVING 8 september 2012, 12:30 uur In de nacht van 6 op 7 september is bij een van de olie opslagtanks van Zeeland Refinery een hoeveelheid ruwe olie op het drijvende dak terecht gekomen. Als gevolg van dezelfde oorzaak is vrijdag 7 september rond 14:00 uur op het drijvende dak van een andere olietank ook een hoeveelheid olie terechtgekomen. De hoeveelheid olie hier is minder dan bij de eerste tank. De olie is in beide gevallen niet over de tankrand gekomen. De olie bevindt zich dus nog volledig in de tanks en er is geen sprake van vervuiling van het terrein rondom de tank. Wel is er helaas sprake van stank in de omgeving.

Lees verder


Update 7 september 19:30 uur: Stankoverlast in omgeving

In de nacht van 6 op 7 september is bij een van de olie opslagtanks van Zeeland Refinery een hoeveelheid ruwe olie op het drijvende dak terecht gekomen. Als gevolg van dezelfde oorzaak is vrijdag 7 september rond 14:00 uur op het drijvende dak van een andere olietank ook een hoeveelheid olie terechtgekomen. De hoeveelheid olie hier is minder dan bij de eerste tank. De olie is in beide gevallen niet over de tankrand gekomen. De olie bevindt zich dus nog volledig in de tanks en er is geen sprake van vervuiling van het terrein rondom de tank. Wel is er helaas sprake van stank in de omgeving.

Lees verder


Update Persbericht oliegeur in omgeving

Vannacht is bij een van de olie opslagtanks van Zeeland Refinery een hoeveelheid ruwe olie op het zwevende tankdak terecht gekomen. De olie is niet over de tankrand gekomen. De olie bevindt zich dus nog volledig in de tank en er is geen sprake van vervuiling van het terrein rondom de tank. Wel is er sprake van sterke oliegeur in de omgeving. Er zijn geen gewonden. Vermoedelijk als gevolg van dezelfde oorzaak is op het drijvende dak van een andere olie opslagtank ook een hoeveelheid olie terechtgekomen. De hoeveelheid olie hier is minder dan bij de eerste tank.

Lees verder


Nieuwsbrief uitbedrijfname Hydrocracker

Vanaf 6 september zal de Hydrocracker eenheid van Zeeland Refinery worden stilgelegd voor de vervanging van katalysatormateriaal. In dit bericht kunt u de nieuwsbrief downloaden met meer informatie over dit project en het fakkelen tijdens uitbedrijfname en opstart. Deze nieuwsbrief is verzonden aan inwoners van de Gemeente Borsele

Lees verder


Zeeland Refinery draagt bij aan inrichting gymzaal Brede School Ovezande

Op 8 september vindt de open dag van de nieuwe Brede School en het woonzorgcomplex aan de Mr. Dr. Messtraat in Ovezande plaats. Deze gebouwen worden op 7 september officieel geopend.

Lees verder


Deelname Zeeland Refinery aan Rescue Vlissingen

Op vrijdag 10 augustus vindt het evenement Rescue Vlissingen plaats op de Boulevard van Vlissingen. Dit evenement vindt, sinds 1998, om de twee jaar plaats en wordt elk jaar weer spectaculairder. Rescue Vlissingen is nu uitgegroeid tot een van de grootste internationale hulpverleningsevenementen met c.a. 75.000 bezoekers in 2010.

Lees verder


Zeeland Refinery investeert in nieuwe hoogspanningsvoorziening voor toekomstige uitbreidingen

Op dinsdag 26 juni 2012 heeft burgemeester J. Gelok van de gemeente Borsele het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw schakelstation voor de hoogspanningsvoorziening van Zeeland Refinery. De uitbreiding van de capaciteit van de hoogspanningsvoorziening is van groot belang voor de toekomstige infrastructuur van de raffinaderij. De bouw en technische inrichting van het elektrische schakelstation, samen met de aanleg van een 150 kiloVolt hoogspanningskabel, vergen een totale investering van ruim 20 miljoen euro.

Lees verder


Hergebruik CO2 op een commerciele en verantwoorde wijze mogelijk.

Het verwijderen van CO2 uit rookgassen is op een commerciele en verantwoorde wijze mogelijk. Deze CO2 kan vervolgens worden ingezet in bijvoorbeeld de tuinbouw, de voedingsmiddelenindustrie en op termijn als grondstof voor chemicalien zoals plastics. Dit is de uitkomst van het project Connecting CO2 the next step, onderdeel van het Nederlandse programma Pieken in de Delta, waarin TNO samen met BOM, REWIN, Impuls Zeeland en 27 andere bedrijven en onderwijsinstellingen de afvang en de mogelijkheden voor hergebruik van CO2 heeft onderzocht.

Lees verder


CdK mevrouw Peijs opent nieuw controlegebouw van Zeeland Refinery

Op donderdag 26 april 2012 heeft Commissaris van de Koningin in Zeeland, mevrouw K. Peijs het nieuwe controlekamergebouw van Zeeland Refinery geopend. De bouw en (technische) inrichting vergden een investering van 27 miljoen euro.

Lees verder


CO2 - ambitie Zeeland Refinery

Zeeland Refinery heeft de ambitie om in 2014 de CO2 uitstoot met 10% ten opzichte van 2008 te verminderen. De raffinaderij voert jaarlijks meerdere grote en kleine aanpassingen aan de fabrieksinstallaties uit om qua energie-efficientie bij de wereldtop te blijven behoren.

Lees verder


Mevrouw N. de Muynck nieuwe directeur van Zeeland Refinery

Op 1 november 2011 volgde mevrouw Nathalie de Muynck de heer Claude Gueguen op als algemeen directeur van Zeeland Refinery. Zij werkt ruim 20 jaar bij de Total-groep en begon haar carrière bij Total Raffinaderij Antwerpen.

Lees verder


Stichting De Klomp festivals wint Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele

Stichting de Klomp festivals uit Ovezande is de winnaar van de Zeeland Refinery Cultuurprijs van de gemeente Borsele 2011.

Lees verder


Stichting Zeeland Refinery steunt sociale en culturele projecten

Zeeland Refinery (voorheen Total Raffinaderij Nederland) heeft in samenwerking met de gemeente Borsele een fonds, Stichting Zeeland Refinery, opgericht voor de ondersteuning van sociale, culturele en educatieve projecten in de gemeente Borsele en Zeeland.

Lees verder


Total Raffinaderij Nederland heet voortaan Zeeland Refinery

Total Raffinaderij Nederland heet vanaf 1 oktober 2011 officieel Zeeland Refinery. De olieraffinaderij, die sinds 1974 in het industriegebied Vlissingen-Oost gevestigd is, luidt met deze naamsverandering een nieuwe fase in haar bestaan in.

Lees verder


Total Raffinaderij viert hoogste punt nieuw controlekamercomplex

Op donderdag 14 april 2011 bereikte de bouw van het nieuwe controlekamercomplex van Total Raffinaderij Nederland het hoogste punt.

Lees verder


Informatiebijeenkomst saneringsplan olielekkage Vlake

Op donderdagavond 20 januari 2011 is in een informatiebijeenkomst voor de bewoners en grondeigenaren van Vlake het saneringsplan van de olielekkage gepresenteerd. Een tiental belangstellenden waren hierbij aanwezig.

Lees verder


Nieuwsbrief onderhoudswerkzaamheden raffinaderij

Een deel van Total Raffinaderij Nederland zal vanaf 4 november 2010 enkele weken stilgelegd worden voor onderhoudswerkzaamheden, vervanging van katalysatormateriaal, uitvoeren van inspecties en reiniging van verschillende fabrieksinstallaties.

Lees verder


Informatiebijeenkomst olielekkage voor inwoners Vlake en omgeving goed bezocht

Ongeveer 80 mensen hebben woensdagavond, 27 oktober 2010, de bijeenkomst bezocht waarin Total Raffinaderij Nederland en de betrokken overheden uitleg gaven over de gebeurtenissen rondom de op 20 oktober lekgeraakte olietransportleiding bij Vlake.

Lees verder


Opruimen olie verloopt voorspoedig - uitnodiging informatiebijeenkomst

Werkzaamheden rond het opruimen van de weggelekte olie verlopen voorspoedig - uitnodiging informatiebijeenkomst.

Lees verder


Verloop werkzaamheden opruimen olie

De werkzaamheden rond het opruimen van de weggelekte olie vordert goed. Vacuumtrucks voor het opzuigen van de olie werken non stop 24 uur per dag door. Het afgraven van de vervuilde grond is inmiddels ook gestart.

Lees verder


Lekkage oliepijpleiding bij Vlake

Woensdag 20 oktober 2010 is omstreeks 15:00 uur de olietransportleiding, die van de olieterminal op de Maasvlakte (MOT) naar Total Raffinaderij Nederland te Nieuwdorp loopt, geraakt door een drainagemachine ter hoogte van het dorp Vlake in Zeeland.

Lees verder


CdK mevrouw Peijs slaat 1e paal nieuw controlekamergebouw

Op woensdag 21 april 2010 heeft Commissaris van de Koningin in Zeeland, mevrouw K. Peijs, de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuw controlegebouw bij Total Raffinaderij Nederland in Vlissingen-Oost.

Lees verder


Nieuw controlesysteem tankenpark en beladingen

Total Raffinaderij Nederland heeft op 13 april 2010 een nieuw geavanceerd controle- en besturingssysteem in gebruik genomen voor de logistieke zaken van de raffinaderij zoals de import van grondstoffen en de opslag en verlading van producten.

Lees verder


Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.