Nieuws


Zeeland Solar officieel aan raffinaderij gekoppeld tijdens feestelijke ceremonie

Zeeland Solar, ons zonnepark met bijna 30.000 zonnepanelen, is op donderdag 8 november officieel aan de raffinaderij gekoppeld. Een bijzondere gebeurtenis - de raffinaderij gebruikt nu groene stroom om producten te produceren!

Na de recente opening van zonnepark Scaldia in Vlissingen-Oost is Zeeland Solar met bijna 30.000 zonnepanelen misschien niet langer het grootste van Zeeland, maar het levert de raffinaderij op een zonnige dag ongeveer 23% van de stroomconsumptie. Zeeland Solar heeft een piekvermogen van 11 MW. De opbrengst van het zonnepark is voor eenieder in real time te volgen op de ZR Live app.
“We staan middenin de transitie naar een lagere CO2-voetafdruk en daarin is een project als Zeeland Solar een volgende stap,” aldus Nathalie de Muynck. Door verschillende energieprojecten is Zeeland Refinery al de op één na energie-efficiëntste raffinaderij van Europa.

Voor de ontwikkeling van het park heeft Zeeland Refinery een partner gevonden in TOTAL Solar. Geen verrassende keuze, omdat mede-aandeelhouder TOTAL inmiddels ruim veertig jaar ervaring heeft met het ontwikkelen van duurzame energiebronnen zoals zonne-energie. Met de aanleg van zonneparken waarmee raffinaderijen kunnen voorzien in een deel van hun eigen stroomverbruik, investeert het Franse bedrijf doorlopend in duurzaamheid.

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.