Nieuws


CdK mevrouw Peijs opent nieuw controlegebouw van Zeeland Refinery

PERSBERICHT - Nieuwdorp, 26 april 2012

Op donderdag 26 april 2012 heeft Commissaris van de Koningin in Zeeland, mevrouw K. Peijs het nieuwe controlekamergebouw van Zeeland Refinery geopend. De bouw en (technische) inrichting vergden een totale investering van 27 miljoen euro. In het gebouw zijn de controlekamer voor de besturing van de raffinageprocessen, het tankenpark en de scheepsverladingen gevestigd, evenals het laboratorium en een aantal kantoren.

De raffinaderij is, gezien het huidige economische klimaat, bijzonder blij met dit nieuwe controlegebouw. De beide moederbedrijven, de oliemaatschappijen Total en Lukoil, geven met deze investering het signaal af dat ze veel vertrouwen hebben in de toekomst van de raffinaderij. Bovenop de investering van 27 miljoen euro in de nieuwe controlekamer, investeert Zeeland Refinery jaarlijks 30 miljoen euro in veiligheid, energiebesparing en modernisering.

Het controlekamergebouw is gerealiseerd vanuit het oogpunt van veiligheid en vernieuwing van de infrastructuur van de raffinaderij. Het oude controlekamergebouw dateert van 1974 en staat tussen de fabrieksinstallaties, het nieuwe complex ligt aan de rand van het terrein naast de hoofdingang. Het gebouw is explosiebestendig uitgevoerd en ook voorzien van overdruk ter bescherming tegen eventuele gaswolken.

De realisatie van het controlekamergebouw is een belangrijke stap in de voortdurende modernisering van de raffinaderij. De besturingssystemen, die in de controlekamer bediend worden, zijn in de afgelopen jaren al geheel gemoderniseerd en behoren tot de meest geavanceerde in de raffinagesector.

In het gebouw zijn 80 personen werkzaam, de operationele diensten en ingenieursfuncties. Dit is een groot voordeel voor een optimale samenwerking en communicatie. De raffinaderij verwacht grote voordelen van de korte communicatielijnen die tussen deze disciplines worden verwezenlijkt.

De inrichting heeft naast een Zeeuws ook een internationaal tintje meegekregen dat verwijst naar de aandeelhouders van Zeeland Refinery door het gebruik van fotobehang van gezichtsbepalende beelden. Het lokale karakter is terug te vinden in onder andere een afbeelding van een Zeeuws meisje, het accent van het Franse TOTAL met een afbeelding van de Eiffeltoren en het accent van het Russische LUKOIL met matroesjka-afbeeldingen.

De firma Cordeel was de hoofdaannemer van het project. De vaste onderhoudsaannemers voor procesinstrumentatie en elektrische systemen van de raffinaderij, de firma Cegelec en Imtech, hebben de installatie van de procesbesturingssystemen, de elektrische hoofddistributie en het communicatiesysteem verzorgd. Deze installatiewerkzaamheden behelsden een aanzienlijk deel van de totale bouwwerkzaamheden. In totaal leverde de bouw van het complex 248.000 manuren op, waarvan ruim de helft door lokale werknemers werd uitgevoerd. Tijdens de drukste periode van september tot en met november 2011 waren er dagelijks 150 mensen op de bouwplaats.

 

Over Zeeland Refinery

 Zeeland Refinery is gevestigd in het havengebied in het zuidwestelijk deel van Nederland (Vlissingen-Oost) en onderdeel van één van 's werelds grootste olie- en olieproducten handelscentra (Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen). De raffinaderij heeft tevens toegang tot een uitgebreide infrastructuur waaronder de Maasvlakte Olie Terminal. Zeeland Refinery bezit 22% van de aandelen van deze terminal. De raffinaderij is een joint venture van de Franse oliemaatschappij Total (55 %) en de Russische oliemaatschappij Lukoil (45 %) - www.total.com en www.lukoil.com .

De raffinaderij heeft een maximale capaciteit van 180.000 vaten ruwe olie per dag en een hydrocracking eenheid, één van grootste in Europa, met een capaciteit van ongeveer 68.000 vaten per dag. Technisch gezien is zij één van de meest verfijnde en best presterende raffinaderijen van West-Europa. Op het gebied van energie efficiëntie behoort zij tot de wereldtop in de raffinagesector.

Zeeland Refinery is één van de grootste werkgevers van Zeeland en biedt werk aan 400  medewerkers en ruim 250 medewerkers van vaste onderhoudsaannemers. Daarnaast maakt de raffinaderij veel gebruik van toeleveranciers uit de regio.

 

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.