Nieuws


Zeeland Refinery investeert in nieuwe hoogspanningsvoorziening voor toekomstige uitbreidingen

Op dinsdag 26 juni 2012 heeft burgemeester J. Gelok van de gemeente Borsele het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw schakelstation voor de hoogspanningsvoorziening van Zeeland Refinery. De bouw en technische inrichting van het elektrische schakelstation, samen met de aanleg van een 150 kiloVolt hoogspanningskabel, vergen een totale investering van ruim 20 miljoen euro.

Vanuit het nieuwe schakelstation zullen de 2 bestaande schakelstations op het raffinaderijterrein van elektriciteit worden voorzien. De uitbreiding van de capaciteit van de hoogspanningsvoorziening is van groot belang voor de toekomstige infrastructuur van de raffinaderij. De huidige elektriciteitscapaciteit laat geen verdere uitbreiding meer toe. Ook draagt deze uitbreiding van de elektriciteitsvoorziening bij tot de verdere verbetering van de betrouwbaarheid van de fabrieksinstalla-ties.

De bouw levert 90.000 directe manuren werk op waarvan het merendeel door Zeeuwse bedrijven zal worden uitgevoerd. DELTA Infra, onderdeel van DELTA, is de hoofdaannemer en zal de hoogspanningsvoorzieningen aanleggen. DELTA Infra legt zich steeds meer toe op de industrie. De business line Hoogspanningstechniek van DELTA Infra is verantwoordelijk voor de engineering, het projectmanagement, de bouw, oplevering en inbedrijfstelling van het hoogspanningsstation. DELTA Infra werkt samen met Fraanje en Imtech. Aannemingsbedrijf Fraanje bouwt het schakelstation en elektrotechnisch bedrijf Imtech installeert de laagspanningsvoorzieningen. Het project zal volgens de veiligheidsnormen van Zeeland Refinery worden uitgevoerd. Zeeland Refinery is blij dat zij in deze Zeeuwse bedrijven goede partners heeft gevonden voor dit belangrijke project en zodoende kan bijdragen aan de Zeeuwse werkgelegenheid. DELTA Infra is erg tevreden dat ze deze opdracht heeft binnengehaald en werkt inmiddels hard aan de realisatie van dit relatief omvangrijke bouwproject.

Het nieuwe schakelstation wordt een gebouw van 70 bij 15 meter en 10 meter hoog. De bouw van het station en de aanleg van de 150 kiloVolt hoogspanningskabels waarmee de installatie op het landelijk netwerk wordt aangesloten, zal ongeveer een jaar in beslag nemen. Daarna volgt de installatie van de hoog- en laagspanningsapparatuur. Het project zal rond november 2013 afgerond zijn. Begin 2014 zal de inbedrijfstelling plaatsvinden.

Zeeland Refinery is, gezien het huidige economische klimaat, bijzonder blij met deze uitbreiding van de infrastructuur van de raffinaderij. De beide moederbedrijven, de oliemaatschappijen Total en Lukoil, geven met deze investering het signaal af dat ze veel vertrouwen hebben in de toekomst van de raffinaderij. Zeeland Refinery investeert regelmatig in grote projecten. Afgelopen april nam de raffinaderij al een nieuwe controlekamer annex laboratorium in gebruik, een investering van ruim 27 miljoen euro. Naast deze projecten investeert de raffinaderij jaarlijks ook 30 miljoen euro in de continue verbetering op het gebied van veiligheid, milieu, energiebesparing en modernisering.

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.