Nieuws


Persbericht Update 8 september, 12.30 uur

Update: STANKOVERLAST in omgeving 8 september 2012, 12:30 uur

In de nacht van 6 op 7 september is bij een van de olie opslagtanks van Zeeland Refinery een hoeveelheid ruwe olie op het drijvende dak terecht gekomen. Als gevolg van dezelfde oorzaak is vrijdag 7 september rond 14:00 uur op het drijvende dak van een andere olietank ook een hoeveelheid olie terechtgekomen. De hoeveelheid olie hier is minder dan bij de eerste tank. De olie is in beide gevallen niet over de tankrand gekomen. De olie bevindt zich dus nog volledig in de tanks en er is geen sprake van vervuiling van het terrein rondom de tank. Wel is er helaas sprake van stank in de omgeving.

De oorzaak van het incident was een storing in een warmtewisselaar. De raffinaderij heeft de reparatie in gang gezet.

Het opruimen van de olie op de drijvende daken wordt met alle beschikbare middelen aangepakt. De werkzaamheden zullen nog enige tijd duren, waarschijnlijk nog de hele zaterdag en mogelijk een deel van de zondag. Met het opwarmen van de olie door de zon zal helaas ook de stankoverlast toenemen. De raffinaderij betreurt dit zeer en stelt alles in het werk om de overlast zo snel mogelijk op te heffen.

Er zijn geen gewonden. De raffinaderij voert periodiek metingen uit in de omgeving en geeft deze door aan de Provincie. Er zijn buiten het terrein geen gevaarlijke concentraties aangetroffen.

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.