Nieuws


Opstart fabrieken na groot onderhoud

Nieuwsbrief voor de bewoners van Nieuwdorp, 's-Heerenhoek en Borssele

De werkzaamheden voor het groot onderhoud bij Zeeland Refinery zijn bijna afgerond en de voorbereidingen worden getroffen om de fabrieken weer op te gaan starten. De eerste fabrieken zullen in de loop van de week van 16 juni in bedrijf worden genomen. De inbedrijfname van de fabrieken zal enige dagen in beslag nemen, omdat niet alle fabrieken tegelijkertijd opgestart worden.

Werkzaamheden goed verlopen
De onderhouds- en projectwerkzaamheden zijn goed verlopen. Het was een grote klus en op de drukste dagen waren er ongeveer 3000 mensen aan het werk. Het is daarmee de grootste onderhoudsstop van onze raffinaderij ooit. Naast het onderhoud werden er ook veel projectwerkzaamheden verricht. Deze projecten, op het gebied van veiligheid, milieu, modernisering en verhoging van de flexibiliteit, zorgen ervoor dat de raffinaderij goed op de toekomst is voorbereid. Naast het verhogen van de flexibiliteit en capaciteit van de hydrocracker werden er ook projecten uitgevoerd om het energieverbruik van de raffinaderij te verminderen. Dat betekent dat we minder kooldioxide (een broeikasgas) gaan uitstoten. In totaal werd in deze stop 144 miljoen euro geïnvesteerd, 64 miljoen voor de projecten en 80 miljoen voor het onderhoud.

Drukte op de weg
Door het grote aantal extra werknemers was de verkeersdrukte van en naar de raffinaderij groter dan normaal. Het verkeer in de buurt van de raffinaderij hebben we zo goed mogelijk gereguleerd met signalering, verkeerslichten en verschoven werktijden. Ook hebben wij de werknemers verzocht om rekening te houden met het lokale verkeer en zich aan de maximum snelheid te houden. We hopen dat u er geen of weinig overlast van ondervonden hebt.

Fakkelen tijdens opstart
Nu we de fabrieken weer gaan opstarten zal er ook gefakkeld worden. Dit is onderdeel van de veiligheidsprocedure om de fabrieken gereed te maken voor productie. De opstart van de verschillende fabrieken zal ongeveer een week in beslag nemen. Het fakkelen zal extra licht en geluid geven.

Wij doen ons uiterste best om eventuele overlast voor u minimaal te houden tijdens de opstart. Hebt u vragen, opmerkingen of klachten, belt u dan ons gratis nummer 0800 – 0231805 of mailt u naar communicatie@zrefinery.nl

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.