Nieuws


Duurzame restwarmte voor buurbedrijven

Restwarmte van Zeeland Refinery zal binnenkort gebruikt worden door buurbedrijven Martens Havenontvangst Vlissingen en Covra. Warm water van 130 graden zal vanaf de raffinaderij door middel van pijpleidingen naar Martens en Covra worden getransporteerd. Martens gebruikt de warmte om ingezamelde afgewerkte olie (sludge) te verwerken tot schone bruikbare stookolie. Covra gebruikt het voor klimaatbeheersing in de opslagplaatsen voor nucleair afval. Het uiteindelijk tot 70 graden afgekoelde water wordt hergebruikt.

Om deze restwarmtekoppeling te realiseren en te exploiteren is een apart bedrijf opgericht, genaamd Sloewarmte BV, waarin Zeeland Seaports, Evides Industriewater en Martens participeren.

Door de koppeling schakelen Martens en Covra over van de huidige gasgestookte boilers naar de duurzame restwarmte van Zeeland Refinery. Naast kostenefficiëntie wordt hiermee het gebruik van fossiele brandstoffen en de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderd.

Deze koppeling is een van de 3 restwarmte initiatieven in de Green Deal Zeeland die de Provincie Zeeland en Zeeland Seaports hebben gesloten met het Ministerie van Economische Zaken. De Rijksoverheid ondersteunt het initiatief met een bijdrage van € 1,5 miljoen. Ook de Provincie Zeeland heeft financieel bijgedragen om deze koppeling tot stand te brengen.

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.