Nieuws


Minister Kamp opent vernieuwde Hydrocracker van Zeeland Refinery

Met een druk op de knop stelden Minister Kamp van Economische Zaken en algemeen directeur Nathalie de Muynck de vernieuwde Hydrocracker van Zeeland Refinery op maandag 1 september officieel in bedrijf. Van deze belangrijke fabriekseenheid werd in de afgelopen maanden de capaciteit verhoogd en de flexibiliteit verbeterd. De projectwerkzaamheden werden in de onderhoudsstop van afgelopen mei en juni afgerond.

Naast de vernieuwing van de hydrocracker werden er ook een aantal projecten uitgevoerd om het energieverbruik verder te verminderen. Dit is belangrijk voor het milieu, omdat minder energieverbruik leidt tot minder uitstoot van kooldioxide (broeikasgas), maar leidt tevens tot een vermindering van de productiekosten. Zeeland Refinery behoort en wil ook blijven behoren tot de 10% energiezuinigste raffinaderijen ter wereld. De totale investering in de projecten bedroeg 64 miljoen euro. Met deze officiële inbedrijfname van de Hydrocracker werd een mijlpaal in de 40-jarige geschiedenis van Zeeland Refinery gevierd. Tevens werd stilgestaan bij het grote belang van deze investeringen voor de toekomst van de raffinaderij.

De Hydrocracker kraakt zware gasolie (een soort diesel) tot lichte en gezuiverde producten als benzine, zwavelarme diesel, vliegtuigbrandstof en LPG en grondstof voor smeerolie. De brandstoffen uit deze fabriekseenheid bevatten nagenoeg geen zwavel. Hierdoor is de fabriek goed toegerust op de milieueisen die aan brandstoffen gesteld worden. Na de vernieuwing en capaciteitsvergroting is het de grootste Hydrocracker in zijn soort ter wereld geworden.Minister Kamp opent vernieuwde Hydrocracker

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.