Nieuws


Restwarmte Zeeland Refinery voor Martens en COVRA

Maandag 29 september is in de haven van Vlissingen een officiële start gemaakt met de aanleg van de infrastructuur voor de restwarmtekoppeling van Sloewarmte BV. De restwarmtekoppeling tussen Zeeland Refinery, Martens Cleaning en COVRA levert een flinke bijdrage aan een duurzame Zeeuwse zeehaven door besparingen op het energieverbruik en vermindering van CO2 uitstoot.

Bruikbare restwarmte bij Zeeland Refinery
Uit onderzoek is gebleken dat olieraffinaderij Zeeland Refinery zeer bruikbare energie in de vorm van restwarmte beschikbaar heeft. Deze kan nuttig worden toegepast door de naastgelegen bedrijven Martens Havenontvangstinstallatie B.V. en COVRA. Martens zal de restwarmte dat met een temperatuur van 130 graden bij Zeeland Refinery wordt afgevangen en via een waterleiding zal worden getransporteerd, gebruiken om gebruikte olie van (zee-)schepen te zuiveren en geschikt te maken voor hergebruik. COVRA op haar beurt zal de restwarmte gebruiken voor de klimaatbeheersing in de opslag van nucleair afval.

Restwarmtegebruik leidt tot minder milieubelasting
Op jaarbasis zal deze koppeling leiden tot een energiebesparing van 2,4 miljoen Nm3 per jaar. Dit is gelijk aan het verbruik van circa 1.500 huishoudens. Hiermee wordt tevens per jaar ongeveer 4.300 ton minder CO2 uitgestoten.

Werkzaamheden tweede kwartaal 2015 afgerond
Zeeland Seaports, Martens en Evides Industriewater hebben samen Sloewarmte B.V. opgericht om de koppeling te kunnen realiseren. Provincie Zeeland en het ministerie van Economische Zaken hebben beiden een financiële bijdrage geleverd om het project te kunnen realiseren. Op 29 september is symbolisch het startsein voor deze werkzaamheden gegeven. Gedeputeerde Ben de Reu van Provincie Zeeland en directeur Jan Hoondert van Martens onthulden hiervoor bij Zeeland Refinery een van de van een informatieborden waarop uitleg wordt gegeven over het project. De feitelijke werkzaamheden starten in het laatste kwartaal van 2014 en zullen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2015 worden afgerond. Sloewarmte

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.