Nieuws


Zeeland Refinery breidt uit met extra reactor kraakinstallatie

Zeeland Refinery zal in 2020 de hydrocracker, de hoofdeenheid van de raffinaderij, uitbreiden. Een beslissing voor deze belangrijke investering is door de aandeelhouders van de raffinaderij, oliemaatschappijen Total en Lukoil, genomen.

Met deze uitbreiding, een extra reactor die naast de twee bestaande reactoren wordt gebouwd, wordt het productieproces efficiënter en flexibeler en verminderen de productiekosten. Het is een belangrijke investering voor de toekomst van de raffinaderij die in totaal circa 40 miljoen euro bedraagt.

“Door deze uitbreiding zullen we onze prestaties kunnen verbeteren, waaronder een verdere verbetering van de energie efficiëntie. Zeeland Refinery behoort tot de 10% meest energiezuinige raffinaderijen ter wereld en kan met deze investering deze positie verder verbeteren. Ook zullen we beter in kunnen spelen op toekomstige marktontwikkelingen. Wij horen bij de beste raffinaderijen van Europa en om deze positie te handhaven is de uitbreiding van de hydrocracker van groot belang,” aldus algemeen directeur Tanneguy Descazeaud.

De bouw van de reactor (hoogte 30 m.) neemt circa drie jaar in beslag en zal voor de regio een belangrijke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid. Tijdens de grote onderhoudsstop van de raffinaderij in 2020 zal de nieuwe reactor worden verbonden met de bestaande installatie, waarna deze in bedrijf kan worden genomen.

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen.


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.