Nieuws


Zeeland Refinery Hackathon met ICT-studenten Hogeschool Zeeland

Op 23 en 24 februari werd de eerste Hackathon, een samenvoeging van hacken en marathon, in Zeeland gehouden. Dit evenement werd door Zeeland Refinery georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Zeeland. Tijdens dit 24-uurs evenement kregen de ICT-studenten een drietal knelpunten van de raffinaderij voorgelegd, waar de studenten mee aan de slag gingen. Een mooie uitdaging om innovatieve IT-oplossingen te bedenken via een unieke samenwerking tussen HZ-studenten en medewerkers van Zeeland Refinery. Dit initiatief zorgde ervoor dat de studenten deze knelpunten met een frisse blik konden bekijken en met ‘out of the box’ ideeën konden komen.

De ZR Hackathon, die non-stop 24 uur duurde, werd in Dok 41 in Vlissingen gehouden. Aan elk van de drie knelpunten werkten meerdere groepen studenten samen. Uit de vele oplossingen koos de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van Zeeland Refinery en de HZ, het beste idee per knelpunt. De leden van de drie winnende teams namen als prijs een drone mee naar huis. Tijdens een 6-weekse stage bij Zeeland Refinery wordt het beste idee binnenkort verder uitgewerkt.

De aftrap van de ZR Hackathon werd gegeven door Tanneguy Descazeaud, algemeen directeur Zeeland Refinery, en Bert Schollema, Dean HZ Academie voor Technologie & Innovatie en De Ruyter Academy. Een aantal inspirerende sprekers zorgden er tijdens de Hackathon voor dat de studenten geïnspireerd en gestimuleerd werden om tot de beste en meest creatieve oplossingen te komen en om wakker te blijven.

Het was een bijzonder succesvol en inspirerend evenement voor zowel de ICT-studenten als voor de vele bij het evenement betrokken medewerkers van Zeeland Refinery.

Zie hierbij de aftermovie van de ZR-Hackathon.

Naar overzicht >>

Zeeland Refinery


Werken bij zeeland refinery

Zeeland Refinery is één van de beste werkgevers van Zuid-West Nederland. We doen er alles aan om onze medewerkers te binden. Omdat we onderdeel zijn van twee multinationals ligt de wereld bij ons letterlijk en figuurlijk voor je open. Er werken bij de Raffinaderij circa 400 medewerkers, waarvan een groot deel in een 5-ploegendienst.

U kunt ons altijd een open sollicitatie sturen via het mailadres rc.zr-jobs@zrefinery.nl .


Vacatures bij de Total Groep

De marketing organisatie van Total in Nederland is gevestigd in Den Haag en heeft doorlopend behoefte aan goed gekwalificeerd personeel. Kijk voor vacatures op www.total.nl.

Ook Total Exploratie en Productie (E&P) in Den Haag heeft regelmatig vacatures. Deze worden gepubliceerd op de internationale site van E&P.

Wil je internationaal carrière maken kijk dan op de site van de Total Group. Hier staan alle vacatures wereldwijd vermeld.